Voor wie?
Wil je efficiënter, blessurevrij en/of doelgerichter gaan hardlopen? Reserveer dan een hardloopanalyse! Bij Fysio-Fit WF kan Simone Kraan-Lakeman je daarbij helpen.

 

 

 

 

Achtergrond:
De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de biomechanica van het hardlopen. Daardoor is er veel meer bekend geworden over de meest gewenste hardlooptechniek.
Bij een goede hardlooptechniek landt het lichaamszwaartepunt direct achter de voet. Ook de plaatsing van de voet, timing van de afzet,  de pasfrequentie en de houding van de romp zijn erg belangrijk.


 Belangrijke oorzaken van blessures zijn;
- Te grote passen
- Te “zware” landing
- Haklanding
- Te veel, te vaak en te snel hardlopen
- Verminderde rompstabiliteit, waardoor er in de gehele bewegingsketen blessures kunnen ontstaan.


De analyse:
De analyse wordt buiten uitgevoerd. Tijdens de analyse worden er vanuit verschillende richtingen video-opnames gemaakt, om de looptechniek zo duidelijk mogelijk in beeld te krijgen. Na de analyse worden de opnames samen bekeken. Vervolgens gaan we gelijk aan de slag met de mogelijke verbeterpunten, zodat blessures in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden!


Voor wie geschikt?
- Je wilt een goede basis om te starten met hardlopen
- Je wilt blessures voorkomen en met de juiste techniek gaan lopen
- Je hebt blessures of klachten waardoor je niet kan hardlopen
- Je loopt letterlijk tegen blessures aan tijdens het hardlopen en komt maar niet verder


Hoe werkt het?
Vooraf krijg je een vragenlijst toegestuurd, zodat er alvast een kort beeld gevormd kan worden over de hardloophistorie en de eventuele blessures.

De hardloopanalyse bestaat uit 2 sessies.
De eerste sessie duurt 60 minuten. Tijdens deze sessie wordt eerst kort de vragenlijst besproken en word er dieper ingegaan op noodzakelijke punten. Ook wordt er een lichamelijk onderzoek afgenomen om een globaal beeld te krijgen van de mobiliteit, stabiliteit en kracht in de gewrichten en spieren.

Vervolgens gaan wij naar buiten en starten we met de loopanalyse.

Naderhand worden de resultaten van de hardloopanalyse besproken.


Aan de hand van de resultaten wordt er kort een rapport opgesteld met de belangrijkste punten over eventueel herstel en preventie. Indien dit nodig is worden er ook oefeningen gestuurd.   
Tijdens de 2e sessie  +- 30 minuten wordt het rapport besproken en is er nog ruimte voor adviezen en vragen, zodat er daarna zo optimaal mogelijk gestart kan worden met de hardlooptrainingen.
Een vervolgbehandeling bij blessures of specifiek trainingsprogramma behoren ook zeker tot de mogelijkheden!


Vergoeding:
Wanneer er sprake is van een fysiotherapeutische indicatie (fysieke klachten) dan kunnen de kosten via de zorgverzekeraar gedeclareerd worden, indien er een aanvullende verzekering is. Voor de 2 sessies samen word er anders een bedrag van 70 euro in rekening gebracht.
Neem vooral contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak!