Floor de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus

Ben je zwanger (geweest) en wil je, je graag (weer) fit voelen en dit op een verantwoorde manier doen, dan is dit programma iets voor jou! Floor is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen wordt er een uur lang aan de conditie en kracht gewerkt, zodat dit onderhouden blijft of zelfs nog beter wordt. Zo kunnen klachten en fysieke ongemakken worden voorkomen. We trainen in doorlopende groepen, outdoor, vanaf onze praktijk op de Hoofdstraat 25.

Meer informatie over dit concept kunt u vinden op www.ditisfloor.nl.

 

Volg ook floorfysio_simone op Instagram!

 

Bij ons in de praktijk geeft Simone de training! Haar ervaring vanuit de Cios opleiding en sportfysiotherapie komen nu samen in een samenwerkingsverband voor deze zwangerschaptraining. Simone werkt samen met verloskundigen en bekkenfysiotherapeuten in de regio. 

Floor zwangerschapstraining

De floor zwangerschapstrainingen zijn actief en gericht op het verbeteren/onderhouden van de conditie, kracht, stabiliteit en souplesse afgestemd op je eigen niveau. Verantwoord sporten tijdens de zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan de bevalling en het moederschap begint. Je bent van harte welkom vanaf je termijnecho.

Instappen kan daarna vanaf elk moment en je kunt doortrainen zolang jij je daar prettig bij voelt. Vaak is dit gewoon tot de uitgerekende datum. Doordat het Floor programma alleen gegeven wordt door fysiotherapeuten, is het geen enkel probleem om mee te trainen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van rug, bekken, bekkenbodem of andere ongemakken. Ook wanneer je niet gewend bent om te sporten kun je prima aansluiten!  Als Floor fysio weten we voor de volle 100% waar we mee bezig zijn en houden we met ieder individu rekening. Er wordt constant gemonitord of een oefening zonder klachten uitgevoerd kan worden en anders worden er andere oefeningen gegeven. Bovendien hebben we korte lijntjes met de verloskundigenpraktijken en bekkenfysiotherapeuten in de buurt voor eventueel aanvullend advies.

Floor bevallingsvoorbereiding

 Tijdens de trainingen hebben we het al regelmatig over de bevalling en de kraamtijd. Maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om een bevallingsvoorbereiding te volgen bij je floor fysio. No-nonsense, eerlijk en gewoon leuk! “Bereid je voor op alles, maar verwacht niets” is ons motto! De bevallingsvoorbereiding vindt plaats in kleine groepen en kan ook apart worden afgenomen wanneer je de fysieke trainingen niet volgt. We bespreken hierin de verschillende fases van de bevalling, wat kun je wel doen en wat beter niet en wat gebeurt er in je lijf. We bespreken verschillende strategieën die je kunt gebruiken tijdens je bevalling om de bevalling zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf te maken. Ook de rol van de partner wordt besproken. De bevallingsvoorbereiding wordt gegeven in kleine groepen, zodat iedereen zich op haar gemak voelt en de vragen kan stellen die zij wil stellen. Voor meer informatie wanneer en de kosten vraag er even naar bij Simone.

Floor hersteltraining

Wil je na je bevalling ook weer verantwoord toewerken naar een goed herstel? Welkom dan bij de Floor hersteltraining!

Het is een perfecte opstap om weer fit te worden. Starten kan vanaf 3 weken na je bevalling. Ben je bevallen met een keizersnede dan kun je instromen wanneer je op controle bent geweest (meestal na 6 weken). Leidend is altijd hoe jij je voelt. De floor fysio zorgt verder voor een verantwoorde opbouw en optimale aandacht voor het herstel van je buik, rug en bekkenbodem.

Video’s van Floor

https://www.ditisfloor.nl/zwangerschapstraining

https://www.ditisfloor.nl/bevallingsvoorbereiding

https://www.ditisfloor.nl/hersteltraining

Wat je verder nog moet weten

Proeflessen:  Een proefles is altijd kosteloos mogelijk, maar alleen na het invullen van het online intakeformulier en een korte intake vooraf aan de training. Bel, mail of loop even binnen voordat je wilt komen starten. Het intakeformulier wordt dan gemaild en we maken even een afspraak wanneer je komt zodat we voor die tijd even het formulier kunnen doornemen. Binnen het floor programma hechten we er veel waarde aan om van te voren te weten waar er rekening mee gehouden kan worden.

Kosten: Floor fysio’s werken allemaal met een 10-rittenkaart en doorlopende groepen. Bij ons zullen de 10-rittenkaarten 100,- kosten. Vele zorgverzekeraars vergoeden een deel van deze kosten vanuit het aanvullend pakket. Wij kunnen een begeleidende brief meegeven die je kunt opsturen naar de zorgverzekeraar. 

Kwaliteit: Alle floor fysio’s hebben een uitgebreide nascholing gevolgd en werken op licentie basis. In de licentie overeenkomst is vastgelegd welke “rechten en plichten” daarbij horen.

Halfjaarlijks inzicht geven in hoe er wordt gewerkt en het jaarlijks bijwonen van een nascholingsdag zijn voorbeelden van afspraken die bijdragen aan de kwaliteit en het transparant houden daarvan. 

Trainingslocatie: De trainingen worden bij ons buiten gegeven. Startlocatie is bij de praktijk; Hoofdstraat 25 te Bovenkarspel.

 Trainingstijden: Dinsdag 19.00-20.00  en vrijdag van 9.00-10.00.

 

Aanmelden: Aanmelden kan via info@fysio-fitwf.nl of bellen/appen naar 06-21123513. Wil je meer informatie dan kun je ook altijd even mailen, bellen of appen.